TÜKETİCİ HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ

26 Mart 2024

İl Müdürlüğümüzce Tüketici Haftasının önemine binaen:

 

-          15-21 Mart 2024 tarihlerinde İlimizde Tüketici Haftasına yönelik Tüketici Hakem Heyeti üyelerimiz ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörümüz ile birlikte Sayın Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK makamında ziyaret edilerek, çiçek takdiminin ardından heyetimizin çalışmaları,  istatistiki bilgileri ile yapılacak etkinliklere ilişkin bilgiler paylaşılmıştır.

 

-          İl merkezinde bulunan bütün lise ve ortaokullarda Tüketici Haftası Afişi asılması sağlanmıştır.

 

-          “Bilinçli Tüketici” konusunda; ilimizde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi ve Kongre Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim verilmiştir.

 

-          İVA Park AVM’de stant kurulup tüketicilere bilgilendirme broşürleri dağıtımı yapılmış, hakem heyetimiz hakkında bilgiler verilmiş, tüketici hakları ve tüketicinin hak arama yolları anlatılmıştır.

 

Sayın Bakanımızın Tüketici Haftası Mesajı;
Bakanlığımız, 85 milyon tüketicimizin ekonomik çıkarları ile sağlık ve güvenliğini koruyucu, zararlarını tazmin edici denetimler gerçekleştirerek tüketicilerimizin hak ve menfaatlerini korumaktadır.
Ülkemiz tüketicisinin layık olduğu seviyeye ulaşması amacıyla hakları, hak arama yolları, bilinçli tüketim konularındaki bilgi ve bilinç düzeyinin her geçen gün daha da artması temennileriyle tüm vatandaşlarımızın Tüketici haftası kutlu olsun.